Yahoo inloggen

Als je een Yahoo! Mail-account hebt, moet je inloggen om bij je mail te komen. Voor het inloggen heb je je gebruikersnaam (je e-mailadres) en je wachtwoord nodig. Maar wat nu als je één van de twee (of allebei) bent vergeten?

Wachtwoord Yahoo! vergeten

Gelukkig is Yahoo! een moderne e-mailservice die je jouw mail gemakkelijk terug laat halen, ook al ben je je wachtwoord of zelfs je e-mailadres vergeten. Het enige wat je hiervoor moet doen is klikken op ‘Problemen bij het aanmelden?’ in het inlogscherm van Yahoo! Mail. Als je de instructies opvolgt, krijg je een nieuw wachtwoord en automatisch weer toegang tot je Yahoo! Mail-box.

Nieuw

wachtwoord Yahoo! Mail

De stappen die je moet doorlopen om een nieuw wachtwoord van Yahoo! Mail te krijgen zijn de volgende:
 1. Vul je e-mailadres in (als je dan nog weet) en klik op ‘Doorgaan’.
 2. Weet je je e-mailadres niet meer? Vul dan je tweede mailadres in (je ‘herstelmailadres’).
 3. Of voer je telefoonnummer in en klik op ‘Doorgaan’.
 4. Nu krijg je nog een of meer beveiligingsvragen, afhankelijk van of je een mailadres of een telefoonnummer hebt ingevoerd.
 5. Volg de instructies op.
 6. Je krijgt een nieuw wachtwoord waarmee je kunt inloggen op Yahoo! Mail.
Maak er een gewoonte van om je wachtwoord regelmatig te veranderen. Sla het zonodig ergens veilig op, zodat je er weer bij kunt als je het gemakkelijk vergeet. Inloggen op je Yahoo! Mail kan gemakkelijk vanaf de website van Yahoo!. Uiteraard moet je wel de beschikking hebben over een @yahoo.com-mailadres. Op deze pagina laten we je zien hoe je inlogt op de webmail van Yahoo! en hoe je de mail van Yahoo! op je computer of tablet kunt installeren.

Inloggen op Yahoo! Mail

Yahoo! Mail openen? Het is beslist niet moeilijk. Ga als volgt te werk:
 1. Ga naar de website van Yahoo!. Dit doe je gemakkelijk door op deze link te klikken: https://mail.yahoo.com. Je kunt ook naar yahoo.com gaan en daar op het mail-icoon klikken.
 2. Als je je in Nederland bevindt, kom je nu op de loginpagina van Yahoo! Nederland. Vul je e-mailadres in en klik op volgende.
 3. Voer je wachtwoord in. Klik op aanmelden. Weet je je wachtwoord of e-mailadres niet meer? Klik dan op ‘Problemen bij het aanmelden?’
 4. Je bent nu ingelogd en je kunt je e-mail lezen.

Yahoo! Mail op je computer of tablet?

Je kunt je Yahoo! Mail ook in de app van je tablet of het mailprogramma op je computer binnenhalen. Zo hoef je niet steeds in te loggen met je loginnaam en wachtwoord. Handig voor als je een eigen computer of tablet hebt.

IMAP-instellingen voor Yahoo! Mail

IMAP (Internet Message Access Protocol, een protocol voor het synchroniseren van e-mail) is de instelling die je het beste kunt kiezen om je Yahoo! Mail met een mailprogramma op je pc of tablet te verbinden. IMAP staat synchroniseren in twee richtingen toe. Dat betekent dat alles wat je doet met je mail in je mailaccount wordt verwerkt, of je nu via de webmail, op je telefoon of op je pc werkt. Hieronder zie je de instellingen die je moet overnemen om Yahoo! Mail op jouw apparaat te laten werken. Inkomende mail (IMAP)
 • Server – imap.mail.yahoo.com
 • Poort – 993
 • SSL verplicht – Ja
Uitgaande mail (SMTP)
 • Server – smtp.mail.yahoo.com
 • Poort – 465 or 587
 • SSL verplicht – Ja
 • Authenticatie verplicht – Ja
Login-informatie
 • E-mailadres – Jouw volledige e-mailadres (naam@domein.nl)
 • Wachtwoord – Jouw gekozen wachtwoord
 • Authenticatie verplicht – Ja

Yahoo! Mail instellen op iPhone?

Heb je een iPhone? Dan kun je jouw Yahoo! Mail heel makkelijk instellen door naar ‘Nieuwe account’ te gaan en uit het rijtje te kiezen voor Yahoo! Als je nu inlogt met je gebruikersnaam en wachtwoord wordt alles automatisch ingesteld. Heb je specifieke instructies voor jouw apparaat of mailprogramma nodig? Wend je dan tot de website of de fabrikant.

Als je op zoek bent naar een gratis e-maildienst dan is Yahoo Mail een goede keuze. Samen met Hotmail/Outlook en Gmail behoort Yahoo Mail tot de grootste webmail aanbieders ter wereld en welke al meer dan 20 jaar bestaat. Het is een dienst van het Amerikaanse bedrijf Yahoo! Inc., dat tegenwoordig deel uitmaakt van Oath Inc.

Misschien heb je nog nooit een eigen e-mailaccount aangemaakt en vraag je je af hoe je dat bij Yahoo doet. Geen zorgen, het is eenvoudig! Met een internetverbinding en een computer ben je al goed op weg.

Hieronder vind je een stappenplan waarmee je in no-time je eigen Yahoo Mail account kunt aanmaken.

Stappenplan Yahoo Mail aanmaken

 1. Begin door naar de website van Yahoo! te gaan. Dit doe je gemakkelijk door op deze link te klikken: https://mail.yahoo.com. Je kunt ook naar yahoo.com gaan en daar op het mail-icoon klikken.
 2. Als je je in Nederland bevindt, kom je nu op de loginpagina van Yahoo! Nederland. Onder in het aanmeldscherm staat: heb je nog geen account? Registreren. Klik op registreren.
 3. Vul het formulier in. Let ook op een juist tweede e-mailadres en een telefoonnummer. Ben je je wachtwoord kwijt, dan moet je je identiteit hiermee bevestigen.
 4. Je moet akkoord gaan met de voorwaarden en het privacybeleid.
 5. Ga akkoord met de voorwaarden.
 6. Gefeliciteerd, je Yahoo! Mail-account is aangemaakt! Je kunt nu gemakkelijk online inloggen.

Yahoo wachtwoord

Bij het aanmaken van je Yahoo account is het belangrijk om een sterk wachtwoord te kiezen. Dit zorgt voor extra veiligheid en beschermt je account tegen hackers. Met een zwak wachtwoord kunnen kwaadwillenden namelijk makkelijker toegang krijgen tot je e-mails en gevoelige informatie stelen. Zorg er ook voor dat je jouw wachtwoorden op een veilige manier bewaard.

Als je voor het eerst een Yahoo account aanmaakt en het lastig vindt om een sterk wachtwoord te bedenken, zijn er enkele richtlijnen waarmee je rekening kunt houden. Een goed wachtwoord bestaat uit:

 • Minstens acht tekens
 • En bevat een combinatie van letters, cijfers, symbolen en hoofdletters.

Mocht je nog steeds moeite hebben met het bedenken van een sterk wachtwoord, dan kun je online zoeken naar een wachtwoordgenerator. Dit is een handige tool waarmee je een basiswoord invoert en vervolgens automatisch een veilig wachtwoord krijgt.