Gmail inloggen

Direct inloggen bij Gmail

Gmail login

Heeft u een Gmail account en wilt u met uw gebruikersgegevens kunnen inloggen bij de mailservice van Google? Wij helpen u stap voor stap verder. Gmail is een e-mail service van Google en is een van de meest gebruikte e-maildiensten. Gmail wordt tegenwoordig ook veel gebruikt door bedrijven. De e-mailservice biedt de mogelijkheid om ontzettend veel mails op te slaan, zodat u mailtjes niet snel hoeft te verwijderen.

Gmail instellen

Voor het inloggen bij Gmail dient u allereerst naar de website van Google te gaan, namelijk google.com/gmail. Op deze pagina ziet u bovenaan de knop ‘Inloggen’. U wordt nu doorverwezen naar een pagina voor het inloggen waar u uw e-mailadres en uw wachtwoord moet invullen. Voor het aanmaken van een nieuw Gmail account klikt u op de knop ‘Een account maken’. Door deze gegevens in te vullen maakt u een nieuw e-mailaccount bij Gmail aan.

Benodigde gegevens

Gmail heeft uw e-mailadres en uw wachtwoord nodig wanneer u in wilt loggen. Wanneer u een nieuw account wilt maken, bijvoorbeeld wanneer u nog niet eerder een account via deze website heeft aangemaakt, dan moet u een aantal persoonlijke gegevens invullen zoals uw naam of uw verjaardag, waarna u klikt op de knop ‘Volgende stap’. De onderstaande gegevens heeft u nodig voor het instellen van Gmail op uw telefoon.

De IMAP gegevens van Gmail

Inkomende server
imap.gmail.com
Beveiligingstype SSL
Poort 993
Gebruikersnaam: Uw Gmail-emailadres
Wachtwoord: Uw Gmail-wachtwoord

Uitgaande server
smtp.gmail.com
Beveiligingstype TLS
Poort 587
Gebruikersnaam: Uw Gmail-emailadres
Wachtwoord: Uw Gmail-wachtwoord

De POP3 gegevens van Gmail webmail

Inkomende server
pop.gmail.com
Poort 995
Beveiligingstype SSL
Gebruikersnaam: Uw Gmail-emailadres
Wachtwoord: Uw Gmail-wachtwoord

Uitgaande server

smtp.gmail.com
Beveiligingstype TLS
Poort 587
Gebruikersnaam: Uw Gmail-emailadres
Wachtwoord: Uw Gmail-wachtwoord

Gmail aanmaken

Er zijn verschillende platformen voor het aanmaken van je eigen e-mailadres, zodat je e-mail kunt ontvangen en vesturen. Een van de meest gebruikte is Gmail. Als je Gmail wilt gaan gebruiken, moet je eerst een Google Mail-account aanmaken. Hieronder beschrijven we hoe je een mailadres aan bij Gmail aanmaakt.

Account aanmaken bij Gmail

Hoe maak je een Gmail-account aan? Een account voor Google Mail aanmaken is heel gemakkelijk:

 1. Ga naar de website: www.gmail.com.
 2. Kies voor het aanmaken van een nieuw account.
 3. Vul de gevraagde gegevens in en volg de stappen.

Wordt op de computer die je gebruikt vaker ingelogd, dan zie je hier minimaal één account, waarbij alleen nog een wachtwoord nodig is om in te loggen. Volg in dat geval onderstaande stappen:

 1. Klik op account toevoegen.
 2. Kies voor account maken.
 3. Vul de gevraagde gegevens in en volg de stappen.

Zorg er wel voor dat je je e-mailadres en wachtwoord veilig opschrijft, of dat je deze goed onthoudt. Je hebt ze namelijk nodig om te kunnen inloggen op je account.

Je smartphone instellen voor toegang tot je Gmail account

Wil je altijd en overal je e-mail kunnen lezen en vesturen? Dan is het handig om dit via je smartphone te doen. Als je de telefoon eenmaal juist instelt, kun je via de e-mailapplicatie altijd je e-mail lezen en versturen, zonder te hoeven inloggen. Instellen doe je via een aantal stappen. Deze verschillen per telefoon. Je kunt ze heel gemakkelijk opzoeken via de zoekmachine.

Heb je een iPhone, ga dan naar ‘Account toevoegen’ en klik op Google. Je gaat dan naar de inlogpagina van Google, waar je Gmail na het opgeven van je e-mailadres en wachtwoord automatisch op je iPhone wordt ingesteld. Makkelijker kan het niet!

Gmail op je PC

Je Gmail-account bereiken via een e-mailprogramma op je computer
Een andere manier om niet steeds te hoeven inloggen, is door je e-mailaccount te benaderen via een programma op je computer, zoals Microsoft Outlook. Je kunt je account op deze manier alleen bereiken vanaf het Outlook programma op je eigen computer. Het instellen van Outlook, zodat je hierin met je Gmail-account kunt werken, gaat als volgt:

 1. Ga naar ‘bestand’
 2. Ga naar ‘accountinstellingen’ en de tab ‘e-mail’
 3. Klik op ‘nieuw’
 4. Vul de gegevens in en klik op ‘volgende’.

Je Google-mailbox is nu toegevoegd aan Microsoft Outlook.

Gmail-adres delen

Wil je een Gmail-account delen met meerdere mensen? Bijvoorbeeld omdat je een Gmail-account voor je vereniging aanmaakt?

Dit zegt Google erover:

Elk Gmail-account is bedoeld en ontworpen om door één gebruiker te worden gebruikt. Als meerdere gebruikers vaak dezelfde account openen vanaf verschillende locaties, kunt u een Gmail-drempel bereiken waardoor uw account tijdelijk wordt geblokkeerd.

Toch is het mogelijk op één Gmail-account met meerdere mensen te delen. Iedereen voegt dan simpelweg het aangemaakt Gmail-account toe aan zijn of haar mailprogramma. Of je logt simpelweg in met het Gmail-adres en het wachtwoord. Uiteraard moet wel iedereen op de hoogte zijn van het wachtwoord op op hetzelfde account in te kunnen loggen. Het kan wel zijn dat Google waarschuwt dat het account vanaf verschillende computers benaderd wordt.

Gmail account maken

Let op: kies niet voor een gemakkelijk te raden wachtwoord, zeker niet als je het met meerdere mensen deelt. Het verdient ook aanbeveling om het wachtwoord regelmatig te veranderen om een datalek van vertrouwelijke gegevens te voorkomen.
Wil je graag communiceren naar de buitenwereld en ben je op zoek naar een manier om je eigen e-mail te ontvangen en versturen? Maak dan een e-mailaccount aan. Ben je op zoek naar een plek waar je gratis zo’n account kunt aanmaken en gebruiken, dan kun je kiezen uit verschillende aanbieders. Een van de meest gebruikte aanbieder van e-mailaccounts wereldwijd is Gmail.

Wat is een Gmail account?

Een e-mailaccount is een postbus op internet waarop je e-mail kunt ontvangen en versturen. Je ontvangt alleen de e-mail die wordt gestuurd naar het e-mailadres dat jij gekozen hebt. Als je e-mail verstuurt, komt als afzender ook jouw e-mailadres erbij te staan. Het is dus een digitale brievenbus waarop je alle digitale post ontvangt die aan jou is geadresseerd. Kies je voor een e-mailaccount bij Gmail, dan heb je dus een account. Dit betekent dat je een e-mailadres hebt dat eindigt op @gmail.com. Zou je kiezen voor een andere aanbieder, dan zou je een ander e-mailadres krijgen. Hotmail gebruikt bijvoorbeeld @hotmail.com.

Hoe maak je een Gmail account?

Het aanmaken van een account is heel gemakkelijk en zelfs voor een leek zeer goed te doen. Je gaat simpelweg naar de website van Gmail. Klik op de knop ‘een account maken’. Vul alle benodigde gegevens in en volg de stappen. Het proces wijst zich vanzelf. Heb je eenmaal een inlog aangemaakt, dan moet je inloggen om je e-mail te kunnen lezen of e-mails te kunnen vesturen. Kijk hiervoor op de pagina ‘Inloggen’.

Andere doeleinden gebruiken

Gmail is niet alleen heel handig om te gebruiken voor privédoeleinden. Ook als je bijvoorbeeld een vereniging hebt, of je bent een project gestart en hebt een e-mailadres nodig waar mensen vragen of reacties naartoe kunnen sturen, is het heel handig om dit platform te gebruiken. Een nieuw account is helemaal gratis en is daarnaast in een wip aangemaakt. Dit maakt het een ideaal e-mailaccount om te gebruiken in situaties als deze.

Gmail verwijderen

Als je geen gebruik meer wenst te maken van je account op Gmail, dan kun je deze account verwijderen. Dit gaat heel gemakkelijk. Hier worden de stappen besproken die je hiervoor moet ondernemen.

Naar de pagina ‘accountvoorkeuren’

Zoals gezegd is het verwijderen van je e-mailaccount heel gemakkelijk. Hiervoor moet je eerst naar de pagina ‘accountvoorkeuren’. Dit doe je als volgt:

 1. Log via internet in op je account (zie hiervoor de pagina ‘Inloggen’).
 2. Klik rechtsboven op het meest rechtse bolletje met daarin je voorletter.
 3. Klik op het blauwe balkje met daarin de tekst ‘mijn account’
 4. Klik vervolgens op ‘accountvoorkeuren’

In plaats van het volgen van bovenstaande stappen, kun je de pagina ‘accountvoorkeuren’ ook bereiken via deze link.

Je e-mailaccount verwijderen

Eenmaal aangekomen op de pagina ‘accountvoorkeuren’, kies je voor ‘uw account of services verwijderen’. Vervolgens dien je in te loggen op je account. Ben je je wachtwoord vergeten, bijvoorbeeld omdat je deze al lang niet meer hebt hoeven gebruiken, vraag dan eerst een nieuw wachtwoord aan. Zie hiervoor de pagina ‘wachtwoord vergeten’ op deze website. Als je eenmaal bent ingelogd, kun je ervoor kiezen of je je volledige Googleaccount wilt verwijderen, of alleen maar het e-mailaccount dat je hebt aangemaakt.

Google-account

Als je via Gmail een e-mailaccount hebt aangemaakt, dan is er ook automatisch een geheel Googleaccount voor je aangemaakt. Dit Googleaccount bestaat uit meerdere services, bijvoorbeeld Google+. Dit is een netwerk dat valt onder de social media, net zoals bijvoorbeeld Facebook. Zo zijn er nog enkele diensten. Het kan zijn dat je van deze diensten nooit gebruik hebt gemaakt. In dat geval kun je ervoor kiezen om je gehele Googleaccount op te heffen. Wil je alleen je e-mailaccount te verwijderen, maar wil je van de andere services gebruik blijven maken, dan kan dit door te kiezen voor ‘producten verwijderen’. Je voert dan nogmaals je wachtwoord in en vervolgens klik je op het prullenbakje achter de producten die je van je Googleaccount wil verwijderen, zoals de maildienst.

Gmail wachtwoord vergeten

Ben je jouw Gmail wachtwoord vergeten en wil je weer toegang tot jouw gmail e-mailadres? Dan kun je jouw wachtwoord makkelijk en snel herstellen. Hieronder vind je de stappen die je moet volgen om binnen een paar minuten weer toegang te krijgen tot je Gmail account

Gmail wachtwoord vergeten

Als je je wachtwoord niet hebt opgeschreven of niet goed hebt onthouden, dan kun je dus niet inloggen op je Gmail account, waardoor je je binnengekomen e-mail niet kunt inzien en ook geen e-mail via deze account kunt versturen. Dit is erg vervelend. Gelukkig is hier iets aan te doen. Gmail heeft een speciale website, waar je terecht kunt in het geval dat je je wachtwoord vergeten bent.

Nieuw wachtwoord Gmail

Moet je een nieuw wachtwoord voor Gmail aanvragen? Dit zijn de stappen die je moet doorlopen om een nieuw wachtwoord te krijgen:

 • Vul je e-mailadres in en klik op verzenden
 • Vervolgens word je gevraagd wat het laatste wachtwoord is dat je hebt ingevuld voor zover jij je kunt herinneren. Vul in wat je je denkt te herinneren en klik op doorgaan. Weet je het niet meer, dan kies je voor ‘ik weet het niet’.
 • Kies de manier waarop je de verificatiecode wilt ontvangen. Dit kan via je telefoon of via een ander e-mailadres, waarop je wel kunt inloggen. Als het goed is heb je deze ingevuld op het moment dat je een e-mailaccount hebt aangemaakt. Zo niet, dan kun je niet voor deze optie kiezen. Klik na het maken van je keuze op ‘doorgaan’.
 • Vul een aantal beveiligingsvragen in die worden gesteld en klik wederom op ‘doorgaan’.
 • Je ontvangt een verificatiecode. Vul de verificatiecode in.
 • Vervolgens wordt je gevraagd om een nieuw wachtwoord aan te maken. Vul een nieuw wachtwoord in, en bevestig dit wachtwoord door het nogmaals in te vullen.
 • Met het nieuwe wachtwoord kun je inloggen op je Gmail account.

Zorg ervoor dat je je wachtwoord niet meer vergeet! Schrijf het bijvoorbeeld op en geef het een veilig plekje.

Online inloggen bij Gmail

Gmail is het e-mailaccount van Google. Het is een van de meest populaire e-mailaccounts. Er zijn een aantal aspecten die aan deze populariteit bijdragen. Zo is het aanmaken van een e-mailadres en het gebruik van de mail helemaal gratis, is het mailprogramma handig in gebruik, en werkt het ook goed wanneer je het wilt gebruiken vanaf een ander apparaat, zoals andere computers, je tablet, of je mobiele telefoon.

Al deze aspecten maken dat Gmail een goede keuze is als je op zoek bent naar een e-mailprogramma. Een account aanmaken is gemakkelijk en gratis. Zie hiervoor het kopje ‘Gmail aanmaken’. Heb je dit eenmaal gedaan, dan moet je inloggen om het e-mailprogramma te kunnen gebruiken. Hier lees je hoe je dat precies kunt doen.

 

Over Gmail

Gmail is de maildienst van internetgigant Google. Gmail wordt gratis aangeboden en mogelijk gemaakt door advertenties naast je inbox te tonen. Meer dan een half miljard mensen maken wereldwijd gebruik van de e-maildienst van Google. Daarmee is Gmail de meestgebruikte webmail ter wereld. Sinds februari 2007 is Gmail voor iedereen aan te vragen, daarvoor kon je er alleen met een uitnodiging gebruik van maken. Bij de introductie van Gmail was de gebruikte één gigabyte opslagruimte revolutionair te noemen.

Hoe werkt Gmail?

Inloggen op Gmail en het gebruik van Gmail is heel makkelijk gemaakt. Je vindt Gmail door naar gmail.com of naar mail.google.com te gaan. Meestal ben je al ingelogd van een vorige keer dat je jouw mail checkte. Zo niet, dan krijg je het loginscherm van Gmail te zien. Je moet dan inloggen met de gebruikernaam en het wachtwoord van je Google-account.

Via de link onder aan deze pagina klik je meteen door naar de inlogpagina van Gmail. Daar vul je je gebruikersnaam en je wachtwoord in. Je kunt ook met je telefoonnummer inloggen, als je dat eerder hebt opgegeven. Weet je je e-mailadres of wachtwoord niet meer, dan klik je op ‘e-mailadres vergeten’ respectievelijk op ‘wachtwoord vergeten’.

Snel Inloggen GMAIL

Als je een Gmail account hebt aangemaakt en je wilt het gaan gebruiken, bijvoorbeeld voor het lezen van je binnengekomen e-mail of het verzenden van e-mail berichten, dan moet je hiervoor inloggen. Snel inloggen bij Gmail is heel gemakkelijk.

Via internet ga je naar de Gmail pagina. Hier kun je ook gemakkelijk komen door een zoekmachine te gebruiken. Vervolgens heb je je e-mailadres en wachtwoord nodig. Zorg dus dat je bij het aanmaken van je e-mailadres je wachtwoord ergens opslaat of opschrijft, of dat je het goed onthoudt.

Doe je dit niet en ben je je wachtwoord vergeten, dan moet je eerst een aantal andere stappen volgen alvorens je kunt inloggen op je Gmail account. Zie hiervoor ‘Gmail wachtwoord vergeten’. Heb je je e-mailadres en wachtwoord ingevuld en klik je verder, dan kom je meteen in je e-mailaccount terecht en kun je aan de slag.

Dit is de directe link naar de Gmail-omgeving: https://mail.google.com/mail/

Om in te loggen hoef je trouwens alleen het gedeelte van je mailadres voor het apenstaartje (@) in te voeren. Het gedeelte ‘@gmail.com’ kun je dus weglaten bij het inloggen op Gmail.

Gmail kun je vanaf elke computer bereiken

Omdat je je e-mailpagina via internet kunt bereiken, kun je deze vanaf elke computer bereiken. Dat is heel gemakkelijk als je van huis bent en je toch wilt controleren of er nieuwe e-mails zijn binnengekomen. Elke computer die je toegang geeft tot internet, kun je gebruiken om je Gmail account te openen. Je gaat simpelweg via internet naar de Gmail pagina en voert de hierboven beschreven stappen uit. Zo hoef je nooit te wachten tot je thuis bent voor het controleren van binnengekomen e-mail, bijvoorbeeld als je een belangrijke e-mail verwacht.

Gmail inloggen met ander account

Ga je naar Gmail vanaf je vaste computer, dan log je meestal automatisch in. Maar wat nu als je snel op Gmail wilt inloggen met een ander account? Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat je de computer van iemand anders gebruikt of omdat je wilt inloggen op het mailadres van een huisgenoot.

Het makkelijkst is het in dat geval om naar Gmail te gaan in de privémodus of incognitomodus van je browser. Zo worden de cookies die normaal gesproken in je browser opgeslagen staan niet meegenomen. In Google Chrome kun je de incognitomodus activeren door in het menu te kiezen voor Nieuw incognitovenster vanuit het menu.

Een andere mogelijkheid is om rechtsboven in Gmail te klikken op uitloggen. Daarna kom je weer op het inlogscherm waar je je wachtwoord op moet geven. Nu klik je op je naam met het pijltje naar beneden in het inlogvenster. Dan krijg je het venster ‘een account selecteren’, waarna je kunt klikken op ‘een ander account gebruiken’. Wanneer je hier weer op hebt geklikt, kun je in Gmail inloggen met een ander account. Hiervoor geef je het e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord op.

Op je account komen zonder je wachtwoord te onthouden

Het is heel fijn dat je via internet overal je account kun openen. Helaas moet je hiervoor wel altijd opnieuw je wachtwoord intypen. Wil je het jezelf gemakkelijk maken, kies dan voor manieren waarbij dit niet nodig is. Zo kun je bijvoorbeeld Gmail installeren op je smartphone. Als je eenmaal je telefoon hiervoor juist hebt ingesteld, kun je simpelweg via de e-mailapplicatie al je e-mail lezen en versturen, zonder dat je hiervoor een wachtwoord hoeft in te toetsen.

Een andere manier is het gebruik van een vast e-mailprogramma op je computer, zoals Microsoft Outlook. Dit is een e-mailprogramma dat op je computer staat en waarmee je e-mail kunt lezen en vesturen. Je kunt je account aan dit e-mailprogramma koppelen. Het instellen van je telefoon of e-mailprogramma op je computer voor gebruik van deze dienst is niet moeilijk. Lees hierover meer op de pagina ‘Gmail aanmaken’.