Aliexpress inloggen

Direct inloggen bij Ali Express

Aliexpress inloggegevens verloren of wachtwoord vergeten? Klik op uw account en kies voor “Uw wachtwoord vergeten” of inloggen via telefoonnummer.

Aliexpress inloggen

Registreren of Aanmelden

  • Mijn bestellingen: overzicht van al uw geplaatste bestellingen. Bestellingen die nog onbetaald zijn, nog verwerkt dient te worden of die al voltooid en verzonden zijn.
  • Mijn munten: zijn spaarpunten die u op verschillende manieren kan verdienen door dagelijks in te loggen (dagelijks inchecken) en aankopen. Lees onderaan deze pagina meer informatie over het Aliexpress spaarprogramma.
  • Berichtencentrum: hier kunt u berichten uitwisselen met kopers en verkopers doormiddel van een chat. Dit kan zowel op desktop als in de mobiele AliExpress app. Inloggen kan eenvoudig via een QR code.
  • Betaling: u dient zich aan te melden om voor de bonus (spaarpunten / munten) in aanmerking te komen. Voor elke keer dat u inlogt en aankopen doet spaar u punten. Klik op de button “Meld u nu aan”.
  • Verlanglijstje: hierin staan uw bewaarde producten zodat u ze op een later moment nog eens kan bekijken of te kopen. Dit kan eenvoudig door de button “Naar winkelwagen verplaatsen”. Ook handig is dat uw soortgelijke items kan bekijken. Misschien is hetzelfde product goedkoper te vinden of iets wat sterk overeenkomt met het product in uw verlanglijstje.
  • Mijn favoriete winkels: aliexpress is een soort Bol.com / Marktplaats voor verkopers welke voornamelijk gevestigd zijn in China. Echter, de laatste jaren zijn veel landen erbij gekomen. Wanneer u favoriete winkels hebt kunt u deze hier toevoegen en is hetzelfde principe als verlanglijstje maar dan voor winkels.
  • Mijn vouchers: wanneer u bestelling niet is ontvangen, verkeerd is geleverd of beschadigd is aangekomen hebt u recht op terugbetaling of een coupon (voucher). Dit bedrag zal dan gelijk zijn aan het aankoopbedrag dat u hebt betaald. Invoerkosten worden niet meegerekend.

Tip: inloggen via uw telefoonnummer! Gebruik wel uw internationele mobiel nummer dus met +31 en zonder 0 van uw 06-nummer. Voorbeeld: +31612345678.

Munten (spaarpunten) verdienen en gebruiken

U krijgt munten als u dagelijks check-in (inlogt) op aliexpress.
1 dag: 20 munten
2 dagen: 30 munten
3 dagen: 40 munten
>3 dagen: 40 munten

Aliexpress punten
Na het inloggen op uw AliExpress-account, klik op de knop “verzamelen” om uw incheck-beloningsmunten voor deze dag te ontvangen. Elk persoon kan één keer per dag inloggen.

– Als u een incheckdag mist worden alle opeenvolgende reeksen en muntbeloningen vanaf dag één gereset en begin u weer opnieuw met sparen na inloggen.

Aliexpress app inloggen

Inloggen op de AliExpress Shopping App kan natuurlijk met dezelfde inloggegevens die u ook gebruikt om in te loggen op de aliexpress website. Eenmaal ingelogt hoeft u niet elke keer weer opnieuw in te loggen behalve wanneer u een langere tijd niet ingelogt hebt.

Aliexpress is actief in Nederland en worden veel pagina’s en producten automatisch vertaald.

Invoerrechten en BTW

Sinds 1 juli 2021 is BTW en invoerrechten verplicht voor bestellingen in het buitenland.

BTW

Die moet u altijd betalen, vanaf 1 juli 2021 is er geen btw-vrijstelling meer voor pakketjes tot 22 euro. In de regel geldt altijd 21% BTW. Voor een aantal producten geldt een verlaagd tarief van 9%.

Invoerrechten

Is het aankoopbedrag 150 euro of meer? Dan betaalt u ook invoerrechten. Reken op 0 tot 17% invoerrechten van de bestelwaarde.

Inklaringskosten

Dit zijn kosten die uw pakketdienst maakt om aangifte te doen bij de Douane. Dit zijn vaste bedragen die verschillen per vervoerder.

Aliexpress retour kosten

Het is mogelijk om uw bestelling te retourneren. Houdt wel rekenschap met een lange verwerkingsduur. Het duurt over het algemeen minimaal 4 tot 6 weken. Bij grotere vertrouwde webwinkels die zijn aangesloten bij AliExpress verwerken retouren snel maar meestal moet er nog een paar berichten achteraan gestuurd worden. Daarom altijd het verzendbewijs met trackingcode bewaren voor bewijs van retournering.