RDW Inloggen

Direct inloggen bij RDWDe RDW is van origine de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Deze dienst houdt zich bezig met het registreren van voertuigen in ons land, het verzorgen van rijbewijzen en allerlei aanverwante zaken. Als je bijvoorbeeld je auto wilt schorsen of tellerstanden wilt controleren, ben je hiervoor bij de RDW aan het juiste adres. De RDW is overigens een zelfstandig bestuursorgaan van de overheid in ons land.

RDW inloggen DigiD

Via de website van RDW is het mogelijk om je kenteken te overschrijven, een schorsing aan te vragen of om een keuringsafspraak te maken. Dit doe je door onderstaand stappenplan op te volgen:

  • Stap 1: ga naar de website rdw.nl.
  • Stap 2: in de oranje bovenbalk zie je de button ‘Inloggen’ staan, klik op deze button.
  • Stap 3: klik nu op de oranje button ‘Log in met uw DigiD’.
  • Stap 4: je kunt nu je DigiD gegevens invullen, waarna je terugkomt in de online omgeving van de RDW. In die online omgeving kun je de gewenste handelingen verrichten.

Mijn RDW inloggen

Om bij RDW in te loggen, heb je DigiD nodig. Zonder DigiD is het niet mogelijk om bij RDW in te loggen, behalve als je als zakelijke klant in wilt loggen. Voor een zakelijke klant is het namelijk mogelijk om met een certificaat in te loggen. Voor elke particulier is de DigiD dus vereist.

In Mijn RDW kun je dus alles met betrekking tot je auto regelen. Ook kun je in Mijn RDW alle informatie over je auto vinden.