Microsoft inloggen

Direct inloggen bij Microsoft.com

Login Microsoft

Het Amerikaanse bedrijf Microsoft Corporation (MS) is afkomstig uit Redmond in Washington. De grote doorbraak had dit bedrijf met de lancering van het legendarische Windows. Het bedrijf werd opgericht door Bill Gates en Paul Allen in 1975. Na Windows gingen ze door met het ontwikkelen van programma’s en diensten. Op dit moment is Microsoft het grootste softwarebedrijf ter wereld. De waarde van het bedrijf werd op 1 april 2019 geschat op meer dan 1 biljoen dollar. Het allereerste product wat ze op de markt brachten was een zelfbouwcomputer voor hobbyisten. Het gaf wel aan waar het bedrijf naar toe wilde; naar software die voor iedereen toegankelijk moest zijn.

De droom was dat ieder gezin een computer thuis had staan waarmee ze gemakkelijk konden werken. Dit bleek een schot in de roos. Zo ongeveer de hele wereld ging werken met Windows en in ieder land was dit besturingssysteem terug te vinden. Er werden nog meer programma’s en diensten ontwikkelt en het bedrijf werd één van de machtigste op aarde. De oprichters werden miljardair en zeker 12.000 medewerkers miljonair. In de loop der jaren bleef Microsoft doorgaan met het ontwikkelen en lanceren van nieuwe producten. Ook gingen ze op overnamepad. Door de keiharde technologische ontwikkelingen was het onmogelijk om alles in eigen huis met eigen medewerkers te bedenken. Er stonden concurrenten op met nieuwe, innovatieve ideeën. Als die interessant genoeg waren, kocht het steenrijke Microsoft deze op om hiermee marktleider te blijven op verschillende fronten in de wereld.

Windows en Office

De meeste bekende producten van Microsoft zijn Windows en Office. Het besturingssysteem Windows wordt wereldwijd gebruikt en staat over het algemeen bekend als betrouwbaar en stabiel. Meerdere nieuwe versies kwamen er in de loop der jaren op de markt waarbij iedere keer de nieuwste versie natuurlijk als de beste werd gelanceerd. Naast Windows kwam Microsoft ook op de markt met Microsoft Office. Een verzamelnaam van software waaronder bijvoorbeeld het tekstverwerkingsprogramma Word draait. Maar ook Excel om data te verwerken en Power Point waarmee je prachtige presentaties kunt maken. En dan is er natuurlijk het emailprogramma Outlook.

Wereldwijd wordt dit gebruikt door veel gebruikers als hun standaard mailsoftware. Een uiterst gemakkelijk, stabiel en snel emailprogramma waar veel gebruikers niet meer zonder zouden kunnen. Ook in het bedrijfsleven wordt heel veel gebruik gemaakt van Office. Zelfs zoveel dat andere softwarebedrijven die zijn gespecialiseerd in bedrijfssoftware er vaak moeilijk tussenkomen. Deze software van Microsoft is zo gebruikersvriendelijk dat heel veel gebruikers in een zakelijke omgeving hier trouw aan willen blijven. Hiermee heeft Microsoft op dit gebied wel een machtspositie ontwikkeld. Op het moment dat er nieuwe versies komen van Windows of Office en de oude versies worden niet meer ondersteund, dan zijn bedrijven bijna verplicht om met deze programma’s door te gaan en de nieuwste versies aan te schaffen.

Overige diensten

Naast Windows en Office is Microsoft zich breder gaan ontwikkelen. Kijkend naar de communicatiemarkt werd groot ingezet met Skype en Windows Phone. Skype is beroemd geworden doordat je gratis kon beeldbellen, wat in die periode revolutionair was. Bing is de zoekmachine van Microsoft waarin ze op dit gebied een zacht antwoord geven op de machtige zoekmachine van Google.

Tablets kun je ook kopen bij Microsoft, de Microsoft Surface werd hiervoor ontwikkeld. Maar dit bedrijf verkoopt niet alleen tablets, ook toetsenborden en muizen zijn te koop bij deze wereldspeler. Op het gebied van games laten zich ook gelden. De wereldberoemde XBOX is afkomstig uit de fabriek van Microsoft. Door zich breed te laten zien wil dit bedrijf niet alleen maar afhankelijk zijn van Windows en Office. Ook kiezen zij hiervoor om hiermee in beeld te blijven bij alle doelgroepen.

Microsoftaccount aanmaken

De vele producten en diensten zijn aantrekkelijk van Microsoft, maar je wilt hier als gebruiker natuurlijk wel op een eenvoudige manier gebruik van kunnen maken. Dit kan door een centrale account aan te maken die je kunt gebruiken voor alle programma’s en diensten van Microsoft. Of dit nu een Officeprogramma is, Skype, Xbox, of Bing, met dit account kun je overal in. Je kunt jouw abonnementen bijhouden, je bestelgeschiedenis volgen en alle privacy instellingen centraal beheren. Kortom; één account voor alle programma’s en diensten van Microsoft.

Om een account van Microsoft aan te maken kun je jezelf aanmelden via deze link.

Nu kun je door het stappenplan te volgen en de gewenste gegevens in te vullen een account aanmaken. Als dit gebeurd is, kun je opnieuw de link aanklikken en voor het eerst echt inloggen. Vanaf nu kun je gebruik maken van alle diensten van Microsoft via jouw account.