Mijn DigiD Inloggen

Direct inloggen bij Mijn Digid

Mijn DigiD

Heeft u een account van DigiD en wilt u inloggen bij DigiD? Wij helpen u verder. Met uw DigiD is het mogelijk om in te loggen bij websites van de overheid of websites in de zorg. Omdat deze gegevens erg belangrijk zijn is het verstandig om deze gegevens met niemand te delen. Het is aan te raden om te kiezen voor een DigiD met een extra controlestap, namelijk een controle door middel van ene sms-bericht.

DigiD instellen

Voor het inloggen bij uw digitale account dient u naar de website te gaan van DigiD. U ziet rechtsboven in beeld een knop met tekst ‘Inloggen Mijn DigiD’. Wanneer u op deze knop klikt zult u terecht komt bij het inlogscherm. U vult nu uw DigiD gebruikersnaam in, evenals het bijbehorende wachtwoord. U kunt daarna kiezen uit een inlogmethode en vervolgens kunt u klikken op de knop ‘Inloggen’. U kunt klikken op de knop ‘Nog geen DigiD? Vraag uw DigiD aan’ wanneer u geen DigiD heeft. U komt nu terecht op de pagina waarop u uw DigiD aan kunt vragen. U dient op ‘Volgende’ te klikken zodra u de gegevens heeft ingevuld.

DigiD login

Voor het inloggen bij DigiD gebruikt u uw gebruikersnaam en uw wachtwoord. Wanneer u nog geen DigiD heeft dan dient u deze eerst aan te vragen. Hiervoor moet u uw burgerservicenummer invullen en uw persoonsgegevens. U dient meerdere stappen te doorlopen alvorens u klaar bent met het aanvragen van uw DigiD. U dient alle gevraagde gegevens goed te controleren en u moet deze gegevens erg nauwkeurig invullen.