OneDrive Inloggen

Inloggen bij OneDriveOneDrive is een dienst van Windows om live bestanden op te kunnen slaan. Deze bestanden sla je op het internet op, waardoor je vanaf elke locatie toegang tot je bestanden hebt. De dienst van OneDrive past dan ook volledig in de huidige, digitale maatschappij.

Microsoft OneDrive inloggen

Bij Microsoft OneDrive inloggen kan op twee manieren:

  • Met je Microsoft account. Dit is je e-mailadres dat eindigt op @outlook.com, @hotmail.com of @msn.com.
  • Met je Office-365 account. Als je Microsoft OneDrive zakelijk wilt gebruiken, heb je hier je zakelijke Office 365 account voor nodig.

Het inloggen bij OneDrive is vervolgens simpel:

  • Stap 1: ga naar de website Onedrive.live.com.
  • Stap 2: vul nu je e-mailadres en wachtwoord in.
  • Stap 3: klik op ‘log in’ en je hebt direct toegang tot al je bestanden, foto’s en dergelijke.

Ben je in je internetbrowser al ingelogd met bijvoorbeeld je Outlook mailadres? Dan is het niet eens nodig om in te loggen. Als je in dat geval naar de website onedrive.live.com gaat, ben je automatisch al ingelogd.

OneDrive inloggen online

Als het goed is, hoef je slechts één keer bij OneDrive in te loggen. Dat is althans het geval als je op je eigen computer of laptop inlogt. Zodra je met je Outlook account ingelogd bent of gebruik van bijvoorbeeld Google Drive maakt, ben je ook automatisch bij OneDrive ingelogd. Al deze Microsoft diensten communiceren met elkaar, waardoor je niet onnodig vaak in hoeft te loggen.