CBR Inloggen

Direct inloggen bij CBRHet Centraal Bureau voor de uitgifte van Rijvaardigheidsbewijzen is in de volksmond bekend onder de naam CBR. Bij het CBR kun je een theorie-examen doen, kun je afrijden en kun je terecht voor allerlei andere zaken die betrekking op je rijbewijs hebben. Eigenlijk alles dat met je rijbewijs te maken heeft, kun je bij het CBR regelen.

Mijn CBR inloggen

Mijn CBR is een online omgeving van het CBR waarin je allerlei zaken kunt regelen. Zo kun je online aanvragen indienen, maar ook actuele zaken inzien. Om bij Mijn CBR in te loggen, kun je onderstaand stappen opvolgen:

  • Stap 1: ga naar de website cbr.nl.
  • Stap 2: klik rechts op ‘Inloggen Mijn CBR’.
  • Stap 3: klik op de blauwe button met de tekst ‘Inloggen met SMS of App’
  • Stap 4: maak een keuze tussen ‘Met de DigiD app’, ‘Met een sms-controle’ of ‘Met mijn identiteitskaart.
  • Stap 5: doorloop de stappen en log in via DigiD.

Als je met je DigiD ingelogd hebt, kom je automatisch uit in de Mijn CBR omgeving. In deze omgeving kun je alle mogelijke zaken regelen.

Mijn CBR inloggen met DigiD

Om bij mijn CBR in te loggen, heb je je DigiD nodig. Dit komt onder meer doordat het CBR een orgaan van de overheid is. Mocht je geen DigiD hebben, is het eerst zaak om een DigiD met app of sms-controle aan te vragen op digid.nl. Zonder DigiD kun je bij Mijn CBR niet inloggen. Wel is het mogelijk om telefonisch enkele zaken met het CBR te regelen.