Facebook inloggen

Direct inloggen bij Facebook

Facebook

Heeft u een Facebook account en wilt u direct inloggen bij Facebook? Wij helpen u met de onderstaande stappen verder. Facebook is een sociaal netwerksite waarop u contact kunt leggen met anderen om zo contact te hebben met uw vrienden en familie. U kunt een profiel aanmaken en aanpassen, vrienden en bekenden zoeken en toevoegen als vriend, berichten versturen en foto’s plaatsen. U kunt daarnaast lid worden van groepen. Zo bestaan er verschillende hobbygroepen of groepen voor mensen die in uw buurt of stad wonen. Via Facebook kunt u heel gemakkelijk contact houden en kunt u zelfs nieuwe vrienden maken.

Facebook instellen

Voor het inloggen dient u naar de website te gaan van Facebook. Bovenaan de pagina de zult u de mogelijkheid zien om in te loggen bij Facebook. U dient hier uw e-mailadres en uw wachtwoord in te vullen, waarna u terecht zult komen bij uw account. Als u nog geen account heeft, dan kunt u deze aanmaken door naar de beginpagina te gaan. Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe u eenvoudig een eigen account aanmaakt. Door het invullen van uw persoonlijke gegevens, zoals een e-mailadres, maakt u een nieuw account aan en zult u na het voltooien van de registratie dit account meteen kunnen gebruiken.

Facebook Login

Voor het inloggen bij Facebook heeft u uw e-mailadres en een wachtwoord nodig. Wanneer u zich wilt registeren, bijvoorbeeld wanneer u nog geen account heeft, dan heeft u meerdere gegevens nodig. U moet uw voornaam en uw achternaam invullen, evenals uw e-mailadres. Hierna bedenkt u een goed wachtwoord voor uw nieuwe account. Ten slotte selecteert u uw geboortedatum en uw geslacht. Wanneer u dit heeft ingevuld klikt u op de knop ‘Registreren’. Na het registreren kunt u uw profiel aanpassen en kunt u vrienden uitnodigen.

Facebook kan een heel nuttig platform zijn. Omdat het een van de meest populaire vormen van social media is, is bijna iedereen via dit platform te bereiken. Je kunt zo heel gemakkelijk het laatste nieuws van al je vrienden, familie, collega’s en andere bekenden bijhouden. Heb je eenmaal een facebook account, dan zijn er verschillende redenen om dit account te willen opheffen. Hoe doe je dat precies? En is alles dan ook daadwerkelijk van internet af?

Hoe verwijder je je Facebookaccount?

Een Facebookaccount dat eenmaal is aangemaakt, kan ook weer verwijderd worden. Dit is niet zo heel moeilijk, je moet alleen even uitvinden waar je dat precies kunt doen. Als je de volgende simpele stappen volgt, is het permanent verwijderen van je Facebook profiel in een handomdraai gebeurd (al duurt het nog een tijdje voordat de verwijdering echt wordt doorgezet).

Facebook verwijderen

Ga naar het help-centrum van Facebook. Hier kun je komen door op de internetzoekmachine te zoeken, of door in te loggen op je Facebookprofiel, te klikken op het pijltje helemaal rechts bovenin dat naar beneden wijst en vervolgens te klikken op ‘bezoek het helpcentrum’.

  • Bovenin vind je een zoekveld, waarin staat ‘hoe kunnen we je helpen?’. Toets hier in ‘account verwijderen’.
  • Klik op ‘hoe verwijder ik mijn account permanent?’. Je komt dan automatisch bij de pagina met informatie over het verwijderen van je account.
  • Klik op de pijl naar beneden, je komt nu op de pagina ‘instellingen’.
  • Klik vervolgens op ‘Je account en gegevens verwijderen’ en volg de verdere instructies. Je hebt nog de mogelijkheid foto’s en andere data te downloaden.
  • Log de komende tijd niet meer in op je Facebook-account, anders wordt de verwijderen weer ongedaan gemaakt.

Instellingen-pagina op Facebook: hier kun je jouw account verwijderen

Is daadwerkelijk alles verwijderd?

Als je je account van Facebook verwijdert, dan wordt in principe alles van je Facebookaccount helemaal van internet verwijderd. Het kan tot 90 dagen duren om dit te bewerkstelligen. In deze tijd kan niemand meer aan de informatie die je op je facebookaccount hebt gezet, ook niet aan foto’s of filmpjes. Na deze periode is er in principe niets meer te vinden van datgene dat je op Facebook hebt gezet en kan niemand hier meer aan. Het woord ‘in principe’ wordt hier gebruikt, omdat er via internet veel verborgen pagina’s en links zijn waar informatie mogelijk kan blijven hangen, dus het is niet 100% te garanderen dat er ook voor hackers of professionele computergebruikers helemaal niets meer te vinden is van wat je ooit op je profiel hebt gedeeld.

Facebookaccount verwijderen

facebook account verwijderen

Facebook account en gegevens verwijderen