Parnassys inloggen

Direct inloggen bij Parnassys

Parnassys login

Afhankelijk van de applicatie en op welke wijze je Parnassys gebruikt, kun je inloggen. Hieronder een overzicht van de locaties:

Parnassys is een web gebaseerd leerlingvolgsysteem en tegelijkertijd een leerling administratiesysteem. Het systeem wordt door meer dan 4500 scholen gebruikt. Hiermee is het Parnassys het meest gebruikte leerling administratie- en leerlingvolgsysteem voor Nederlandse basisscholen. Door middel van dit systeem kunnen medewerkers onderwijs beter overzicht houden, navigeren en inzicht krijgen in leerlingen. Niet alleen in de leerling zelf, maar ook als groep. Het kan worden gezien als een soort digitaal dossier met vele mogelijkheden. Het is veel meer geautomatiseerd. Hierdoor is er in het onderwijs meer tijd en ruimte om te richten op de ontwikkeling van de kinderen.

Inloggen Parnassys

Leerkrachten, ouders en andere medewerkers van basisscholen kunnen inloggen in het systeem. Dit kan op de volgende wijze:

 • Om in te loggen ga je naar de website van Parnassys: parnassys.nl of ga gelijk naar https://start.parnassys.net.
 • Klik rechtsboven op ‘inloggen in parnassys’. Je wordt doorgestuurd naar de inlogpagina.
 • Hier dien jij je inloggegevens in te voeren. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord voor je persoonlijk parnassys in.
 • Klik op de groene balk met ‘Inloggen’.
 • Indien jij je wachtwoord vergeten bent, kun je (onder de knop inloggen) op ‘wachtwoord vergeten’ klikken. Vervolgens dien jij je gebruikersnaam en e-mailadres in te voeren. Klik daarna op ‘Nieuw wachtwoord opvragen’. Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
 • Je hebt ook nog die optie ‘inloggen via Microsoft schoolportaal’. Deze vind je onder ‘wachtwoord vergeten’.

Parnassys ouders

Niet alleen de leerkrachten kunnen inloggen in het systeem. Ook de ICT-er, IB-er en de administrator kunnen hun werkzaamheden uitvoeren met dit systeem. Bovendien kan er met parnassys een stukje openheid worden gegeven richting ouders. Dit wordt gedaan door het zogenoemde ouderportaal van Parnassys. Via het systeem kan er relevante informatie worden gegeven over de kinderen. Het draagt een betere communicatie tussen de school en ouders. Bovendien wordt hiermee de ouderbetrokkenheid verhoogd.

Ouderportaal Parnassys

Als ouder dien je vanuit de school een inlogcode te ontvangen. Dit wordt doorgaans gedaan per e-mail. Door middel van een inlogcode/gebruikersnaam en wachtwoord kun je inloggen en de gegevens over je kind(eren) inzien. Dit betreft een wachtwoord van cijfers en getallen. Daarom is het raadzaam om het wachtwoord te wijzigen en goed te bewaren/onthouden. Dit doe je als volgt:

 • Log in met de gekregen inloggegevens.
 • Via ‘profiel’ kan het wachtwoord worden aangepast. Klik hiervoor op de ‘wachtwoord veranderen’. Vul vervolgens een eigen wachtwoord in.
 • Bij het kwijtrijken van de gegevens kan de school geraadpleegd worden. Deze dient nieuwe inloggegevens te sturen.
 • Ook kunnen er wijzigingen worden doorgegeven aan de school. Dit kan door middel van het potloodje. De school krijgt een mail na een wijziging.
 • Gescheiden ouders? Dan kunnen beide ouders een inlogcode krijgen om inzage te hebben in de voortgang van hun kinde(eren).