DLWO HVA

Direct inloggen bij DLWO HVA

DLWO HVA Teamsites

Een DLWO is een elektronische of digitale leeromgeving waarin leraren en leerlingen met elkaar kunnen communiceren en werken. Ze worden onder andere ingezet voor begeleiding, roostering, instructie, toetsing, presentatie, onderzoeken, samenwerking en communicatie. Het lesmateriaal kan gemakkelijk worden aangeboden en geordend. Hierdoor kunnen leerlingen onafhankelijk van tijd en plaats leren. Het materiaal kan worden hergebruikt en worden uitgewisseld tussen collega’s.

Waar staat DLWO voor?

DLWO staat voor Digitale Leer- en Werkomgeving. Dit is een speciaal opgezette omgeving waar je lesmateriaal, mededelingen van de docent andere relevante informatie voor je studie kunt vinden. Bovendien kan er door middel van de DLWO gemakkelijk informatie gedeeld worden en samengewerkt worden met medestudneten, docenten en andere medewerkers.

DLWO Teamsites

Als je een opleiding volgt, ben je een student. Bij de meeste scholen heb je direct toegang tot de lesomgeving van de studieonderdelen die je volgt. Informatie die voor andere studenten relevant is, maar niet voor jou, wordt niet getoond. Je kunt zelf bepalen van welke voorzieningen je gebruikt maakt.

Wat kun je met DLWO?

De DLWO biedt mogelijkheden voor een betere samenwerking tussen docenten, medewerkers en studenten. Er kunnen mededelingen worden geplaatst, er zijn inleverboxen voor het inleveren van opdrachten, discussieplatforms, takenlijsten enzovoort. De docent kan zijn onderwijs zelf inrichten. Bijvoorbeeld door het gebruik van discussieplatforms en kennisclips. Dit zijn korte filmpjes waarin een thema wordt uitgelegd. Zo kan een docent net iets meer verrijking bieden. Maar ook voor studenten kan er efficiënter samengewerkt worden. Dit kan door middel van een teamsite. Bijvoorbeeld voor studenten die bij elkaar in een projectgroep zitten.

Inloggen DLWO

De inloggegevens dien je van je opleidingsinstituut te krijgen. Werknemers krijgen deze van hun werkgever. Vervolgens kan er worden ingelogd in de digitale werk- en leeromgeving. Hoe dit precies wordt gedaan, ligt dus aan het opleidingsinstituut waar jij bijzit. Onder andere studenten en medewerkers van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) maken hier gebruik van. Je kunt inloggen via de volgende link:

  • https://student.hva.nl/alo/a-z/item/dlwo-st.html
  • Scrol naar onderen en zoek de studie die je volgt
  • Vervolgens heb je verschillende opties om je aan te melden. Hiervoor moet je een uitnodigingsmail hebben ontvangen en hebben geaccepteerd. Anders lukt het niet om in te loggen.