Hoe werken e-mailapplicaties en welke kun je gebruiken?

Als je een e-mailadres hebt, heb je deze waarschijnlijk aangemaakt bij een van de grote e-mailproviders. Denk hierbij aan Outlook, Gmail of Yahoo. Je kun hiernaast ook nog een e-mailaccount hebben van je internet- en telefoonproviders, zoals een mailadres van Ziggo of KPN. Ik veel gevallen gebruikje dan waarschijnlijk ook de bijbehorende apps. Heb je een Gmail account? Dan gebruik je de Gmail app. Dit is meestal echter niet perse nodig.

Bij veel e-mailproviders kun je ook gebruikmaken van andere e-mailapplicaties op je telefoon of computers.

Applicaties en providers

Je e-mailadres is verbonden met de bijbehorende provider. De app om je e-mails te bekijken, staat hier meestal buiten. Hierdoor is het dus mogelijk om bijvoorbeeld met je Gmail account in te loggen op de Outlook app. Andersom kandit ook. Waarom doen mensen dit eigenlijk? Dat komt vooral omdat de indeling en layout soms niet fijn aanvoelt. De indeling van Gmail is erg simpel, waardoor het makkelijk te gebruiken is. Outlook heeft een stuk meer opties en functies, waardoor het lastiger is om te leren, maar makkelijker om te personaliseren. Uiteindelijk komt het dus vooral neer op wat jij, persoonlijk, de betere applicatie vind om te gebruiken. Ook heb je bij sommige apps handige functies, die je bij andere niet hebt. Denk hierbij aan de agenda, opslagfuncties en nog veel meer. Vind jij de agenda van Outlook bijvoorbeeld beter werken dan die van Gmail? Dankun je ervoor kiezen om met je Gmail-account in te loggen op de Outlook app.

Minder bekende applicaties

Naast Outlook en Gmail heb je nog veel meer apps waar je kunt inloggen. Je hebt misschien wel eens gehoord van applicaties als Aquamail, Blue mail of ProtonMail. Op dit soort applicaties kun je meestal ook gemakkelijk inloggen met je Gmail, Outlook en Yahoo accounts. Het voordeel is dat je op deze manier veel meer keuze hebt. Zo kun je de app vinden die het beste werkt voor jou. Je agenda en contacten kun je vaak zelfs synchroniseren, waardoor je gegevens niet verloren gaan als je overstapt naar een andere applicatie. Protonmail is bijvoorbeeld ingesteld op privacy en beveiliging, terwijl Blue Mail goed werkt voorgroepsmails en het ontvangen van notificaties.

Plaats een reactie